Mantar turşusu
1 sayfadaki 1 sayfası
Mantar turşusu
Turrşu kurmak
için en uygun mantarlar daha çok Lactarius cinsi
(kırılgan yapılı mantarların sütlü olanları) mantarlardır.
Bunların birkaç türü vardır ki ancak suda kaynatma
ön işleminden geçirilerek yenebilirler. Tarifler bu
mantarlar için verilmiştir ancak başka herhangi mantara da
uygulanabilir
1. Çeşit Turşu
Malzeme
* 1/2 litre kaynatma ön işleminden geçirilmiş lactarius ya da başka cins mantar.
Aşağıda verilen karışımı kaynattıktan sonra mantarlar ilave edilip kavanozlara doldurulur.
Karışım
* 1 dl (1/10 litre =1/2 bardak) su
* 1 dl sıvı yağ
* 3/4 dl sirke
* 2 çay kaşığı tuz
* 6-7 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı baharat
2. Çeşit Turşu
Malzeme
* 150-200 gr kaynatma ön işleminden geçirilmiş lactarius cinsi mantar.
Yapılan karışımı 5 dakika kadar kaynattıktan sonra
mantar ve diğer malzemeyi ilave ederek tekrar 5 dakika kadar daha
kaynatılıp kavanozlara doldurulur.
Karışım
* 1 dl %12 lik sirke asidi
* 1 dl su
* 2 dl şeker
* 1 küçük doğranmış soğan
* 1 ince doğranmış hıyar turşusu
* 1/2 ince doğranmış etli kırmızı biber
* 1 parça zencefil
* 2 defne yaprağı
* 3 adet karanfil
* 1 parça tarçın
* 2 çay kaşığı sarı hardal taneciği
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz